Träningsrapport

13.12.2015 13:50

Goddagens!
Har precis pratat med Olle om Kuling. Vanan trogen så sa Olle att allt är fortsatt bra. Kuling hade precis avslutat ett 3-timmars pass i horsewalken. I veckan har han körts i både den korta backen som den långa. Han går 3-4 intevaller.
Så länge som det är så fint som vi har haft det kommer Kuling att fortsätta träna på hemma hos Olle. Det finns ingen anledning att åka in på banan så länge underlaget är bra i Österfärnebo.
Vi surrade lite om träningsstrategi framöv...er. Vintersäsongen kommer Olle satsa på att bygga upp hästens kondition och muskler. Kuling kommer att gå 3-4 gånger i veckan och 2-3 av dessa pass kommer att vara backjobb. Sedan får vi se hur han svarar på träningen. Tanken är att när det blir varmare fram i vår och man kan plocka av brodden så kommer snabhetsträningen ta vid. Då är det bara att hoppas att hästen fått vara hel och frisk under vintern så att han är redo för den typen av träning.
Olle sa också att vinterhalvåret kanske är den tråkigaste tiden att vara hästägare, speciellt till unghästar då träningen är väldigt enformig med få banjobb. Men med lite träningsrapporter så ska vi nog ta oss igenom det också.

Ha nu en god jul och ett gott nytt år

//Stefan